moskou en sint-petersburg : het hart en het hoofd van Rusland

fotoreis moskou en Sint-Petersburg

Moskou en Sint-Petersburg zijn zo verschillend dat het moeilijk kiezen is. Met deze reis moet dat niet. Je krijgt met deze twee totaal verschillende steden een goed totaalbeeld van wat de Russische ziel genoemd wordt. Niemand kan het omschrijven maar iedereen die in Rusland geweest is, weet wat ermee wordt bedoeld.

Moskou

Moskou is een grote chaotische stad met een lange rijke geschiedenis. In alle hoekjes en kantjes kan je prachtige gebouwen vinden. Een kerkje verstopt in een klein steegje. Een klooster achter een muur waar je het niet verwacht. Dat maakt de stad heel boeiend. Maar je hebt er tijd voor nodig. Moskou geeft zijn pareltjes niet gemakkelijk bloot. Je moet er moeite voor doen of iemand kennen die je meeneemt naar zijn verborgen schatten. 

Sint-Petersburg

Sint-petersburg is een ander verhaal. Deze stad is relatief jong en op vrij korte tijd gebouwd. Het is de stad van Peter en Catharina De Grote, een echte paleizenstad ontworpen door grote Italiaanse architecten. Daarom wordt ze wel eens het Venetië van het Noorden genoemd, en ook wel groot Amsterdam, de stad die model stond voor deze parel aan de Finse Golf. In tegenstelling tot Moskou pronkt Sint-Petersburg met al zijn schoonheid. Je keuvelt er rustig rond langs de geweldige paleizen en door zijn prachtige parken. 

Fotoreis Moskou en Sint-Petersburg: praktisch

vervoer

Alle verplaatsingen gebeuren met het openbaar vervoer. Dat is een heel bewuste keuze omdat dat het vervoer bij uitstek is waarbij je zo goed de polsslag van een stad voelt. Tussen de pendelaars op de metro is niet alleen de snelste manier om je te verplaatsen. Je maakt meteen ook kennis met deze geweldige ondergrondse paleizen.

Van Moskou naar Sint-Petersburg reizen we met de nachttrein. Ook dat is een niet te missen beleving. We slapen een nachtje op de kadans van de sporen en verliezen geen tijd met onze verplaatsing.

En dan hebben we tenslotte nog een hele toffe boottocht over de Finse Golf van Sint-Peterburg naar het Peterhof.

Avondprogramma

Zowel in Moskou als in Sint-Petersburg is er 's avonds heel wat te beleven. Het kattentheater, het conservatorium en de vele ander concerthallen, de opera's en ballet, het circus, allemaal heel erg de moeite waard.

Voor wie dat wilt kan ik helpen om de nodige tickets te kopen. Deze voorstellingen zitten niet in het programma inbegrepen want meeste avonden zijn we op locaties die gekozen zijn omwille van de  interessante mogelijkheden voor avondfotografie.

Meer informatie over nieuwe data en prijzen voor deze reis zijn binnenkort beschikbaar.

Stuur een mail naar foto@kattoo.be als je op de hoogte wilt blijven.

Fotoreis Moskou en Sint-Petersburg: programma

Dag 1 : We spreken af in de luchthaven en vliegen naar Moskou. Daar worden we opgehaald en naar ons hotel gebracht.  Na het inchecken maken we een eerste verkenningswandeling in het centrum.

We eten in de voormalige chocoladefabriek. Daar zijn heerlijke restaurantjes en het is  een zalige plek voor  avondfotografie.

Dag 2 : We verkennen het centrum van Moskou met het Rode Plein en de prachtige Basiliuskathedraal. Vandaar maken we een wandeling door de mooiste straten van de stad.

In de namiddag gaan we naar de oudste buurt. Deze is rijk aan graffiti en zit vol hippe zaken.

's Avonds gaan we naar Vinzavod. Dat was vroeger een bierbrouwerij, een mouterij en een wijnfabriek.  Nu is het een plek met hedendaagse galerijen, ontwerpstudio's, een biercafé en toffe winkeltjes.

Nadien wandelen we verder naar ArtPlay, de oudste fabriek van Rusland en nu een broeiplaats voor artistiekelingen. Op deze plek komen de hipsters, vegans, modellen, fotografen, jonge ontwerpers en filmproducenten samen. Oftewel: de perfecte plek om de moderne Moskovieten en hun dagelijks leven te bekijken.

Dag 3 : We wandelen door het park van de verworvenheden van de Sovjet Unie, door de botanische tuin en door het park Ostankino.

's Avonds zoeken we de meest fotogenieke metrostations op.

Dag 4  : Tijd voor de klassiekers.

In de voormiddag brengen we Lenin een bezoekje in zijn mausoleum en wandelen langs het graf van Stalin en andere voormalige Sovjet leiders.

In de namiddag gaan we naar de nieuwe Tredjakovgalerie - Museum voor Moderne Kunst. Deze heeft een prachtige collectie Russische kunst uit de 20ste Eeuw waaronder prachtig werk van Malevitsj en Kandinsky. Naast de galerie is het beeldenmuseum van de gevallen helden van de Sovjet Unie. Hier hebben de beelden die de staatsgreep van 1991 niet overleefd hebben, hun laatste rustplaats gevonden.

Nadien keuvelen we door het Gorkypark aan de overkant.

's Avonds nemen we de slaaptrein naar Sint-Petersburg

Dag 5 : Transfer naar ons hotel waar we de bagage droppen om zo snel mogelijk de sfeer van deze prachtige stad op te snuiven.

We wandelen langs de Nevskij Prospect, het Winterpaleis, het Zomerpaleis, de Petrus en Paulusvesting.

Dag 6 : In de voormiddag bezoeken we de Hermitage.

In de namiddag maken we een boottocht.

's Avonds eten we op het binnenplein van een geweldige locatie met hippe zaken. Super leuk voor avondfotografie.

Dag 7 : Uitstap naar het paleis waar Catharina De Grote leefde en stierf. Het paleis werd gebouwd door Rastrelli, de architect die ook het Winterpaleis in Sint-Petersbrug op zijn naam heeft staan. Het bouwwerk is omgeven door een prachtig park waar we onze tijd nemen om te genieten.

Dag 8 : Vrij in te vullen.

Transfer naar de luchthaven.


Fotoreizen Rusland De chocoladefabriek

De Chocoladefabriek

Fotoreizen Rusland De chocoladefabriek

Wachtzaal treinstation

Fotoreizen Rusland De chocoladefabriek

Kerk van de verlosser op het bloed

Fotoreizen Rusland De chocoladefabriek

Dakcafé met zicht

Neem contact op

Fotoreis Moskou en Sint-Petersburg : Moskou

Fotoreis Moskou en Sint-Petersburg : Sint-Petersburg

Neem contact op