Moskou en enkele parels van de gouden ring voor je lens

fotoreis moskou, Sergej Possad, Vladimir en Soezdal

Rusland is een land van extremen. Oud en nieuw wisselen elkaar voortdurend af. Dat maakt het land geweldig interessant om te fotograferen. Het ene moment kom je in de wereld van hypermoderne architectuur, exclusieve winkels en galerijen. En het andere moment waan je je in de middeleeuwen.

We leggen de hotspots van de stad vast maar ook minder gekende plekken die zeer fotogeniek zijn. Zo is er de oudste buurt van Moskou.  Deze is rijk aan graffiti en zit vol met kleine hippe zaken. En natuurlijk de voormalige chocoladefabriek die bruist van jonge bedrijvigheid.

Het programma ligt niet strikt vast. De volgorde kan veranderen afhankelijk van het weer of andere factoren. Het zou zonde zijn om ondergronds de mooiste metrostations te fotograferen bij een stralende dag.

's Avonds valt er in Moskou heel wat te beleven : het Staatscircus, het kattentheater, klassieke concerten, ballet en opera. Deze voorstellingen zijn optioneel en soms vrij duur maar zeker de moeite waard. Wie een voorstelling wilt zien help ik met plezier om een ticket te kopen.

Fotoreis Moskou: praktisch

vervoer

Alle verplaatsingen gebeuren met het openbaar vervoer. Dat is een heel bewuste keuze omdat dat het vervoer bij uitstek is waarbij je zo goed de polsslag van een stad voelt. Tussen de pendelaars op de metro is niet alleen de snelste manier om je te verplaatsen. Je maakt meteen ook kennis met deze geweldige ondergrondse paleizen. 

Van Moskou naar Sergej Possad gaan we met een boemeltreintje. Daarop zitten geen toeristen, alleen Russen. De hele rit door probeert de ene verkoper na de andere zijn spullen aan de man te brengen. Echt een belevenis op zich.

Voor Vladimir nemen we de sneltrein. Onderweg zie je de bossen rond Moskou met zijn datcha's en zijn kleine dorpen met houten huizen.

Van Vladimir naar Soezdal nemen we de lokale bus. Je krijgt een beeld van de vrij vervuilde buitenstad die al heel snel overgaat in de velden om ten slotte in het idyllische Soezdal te belanden. 

€ 1625

7 sept 2020 - 14 sept 2020

Min deelnemers : 6
Max deelnemers : 8
Aantal dagen : 8

Boek deze reis

Inclusief

Internationale vluchten  (rechtstreeks), alle transport in Rusland, alle overnachtingen, alle ontbijten tijdens ons verblijf ter plaatse, toegangstickets, begeleiding van fotograaf Kattoo Hillewaere, garantiefonds

Exclusief

Alle lunch en diners (ongeveer 250€) visum ( wij kunnen je hierbij helpen ), dranken, reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering ( deze zijn ten zeerste aangeraden ), alle tips voor lokale medewerkers ( hotel / restaurant/ …), aankopen van persoonlijke aard

Fotoreis Moskou: programma

Ma 7 sept : We spreken af in de luchthaven en vliegen naar Moskou. We gaan naar ons hotel en installeren ons op de kamer.  Nadien maken we een eerste verkenningswandeling in het centrum.

We eten in de voormalige chocoladefabriek. Daar zijn heerlijke restaurantjes en het is  een zalige plek voor  avondfotografie.

Di 8 sept : We verkennen het centrum van Moskou met het Rode Plein en de prachtige Basiliuskathedraal. Vandaar maken we een wandeling door de mooiste straten van de stad.

In de namiddag gaan we naar de Universiteit. Deze staat op de mussenheuvels. Dat is het hoogste punt van de stad van waaruit je een geweldig uitzicht hebt. 

's Avonds gaan we naar Vinzavod. Dat was vroeger een bierbrouwerij, een mouterij en een wijnfabriek.  Nu is het een plek met hedendaagse galerijen, ontwerpstudio's, een biercafé en toffe winkeltjes.

Nadien wandelen we verder naar ArtPlay, de oudste fabriek van Rusland en nu een broeiplaats voor artistiekelingen. Op deze plek komen de hipsters, vegans, modellen, fotografen, jonge ontwerpers en filmproducenten samen. Oftewel: de perfecte plek om de moderne Moskovieten en hun dagelijks leven te bekijken.

Woe 9 sept : Tijd voor de klassiekers. We brengen een bezoekje aan Lenin in zijn mausoleum, lopen langs de graven van Stalin en andere voormalige leiders en bezoeken het Kremlin.

's Avonds maken we een rondrit langs de mooiste metrostations van Moskou.

Do 10 sept : 's Morgens nemen we de sneltrein naar Vladimir en van daaruit de bus naar het prachtige Soezdal. Je waant je enkele eeuwen terug in de tijd. Een geweldige plek om helemaal tot rust te komen na het hectische Moskou.

Vrijd 11 sept : Na de middag nemen we de bus terug naar Vladimir. We bezoeken de Maria-ontslapingskathedraal die beroemd is voor zijn prachtig schilderwerk van Andrej Roeblev. Fotograferen is hier jammer genoeg niet toegestaan. Maar dat kunnen wel wel bij de kerk ernaast met zijn prachtige versieringen aan de buitenkant. We maken nog een wandeling tot aan de Gouden Poort en 's avond nemen we de trein terug naar Moskou.

Zat 12 sept : In de voormiddag bezoeken we het legendarische Tredjakovmuseum en wandelen door de tuin waar de afgedankte beelden uit de Sovjettijd een laatste rustplaats gekregen hebben.

In de namiddag gaan we fietsen door het park van de verworvenheden van de Sovjet Unie, door de botanische tuin en door het park Ostankino.

Zond 13 sept : We reizen met de locale trein naar Sergej Possad, het vaticaan van het Noorden. Na het middagmaal nemen we een boemeltreintje naar de kunstenaarskolonie Abramtsevo. Nadien keren we terug naar Moskou.

Ma 14 sept : 's Morgens gaan we naar het Nieuwe Maagdenklooster en het kerkhof waar vele beroemdheden begraven liggen.

De namiddag kan je vrij invullen voordat we terug richting luchthaven gaan.


Fotoreizen Rusland De chocoladefabriek

De Chocoladefabriek

Fotoreizen Rusland De chocoladefabriek

Sergej Possad

Fotoreizen Rusland De chocoladefabriek

Abramtsevo

Fotoreizen Rusland De chocoladefabriek

Vladimir

Fotoreizen Rusland De chocoladefabriek

Soezdal

Boek deze reis

Fotoreis Moskou : Oud en nieuw

Fotoreis Moskou : Sergej Possad en Abramtsevo

Fotoreis Moskou : Vladimir en Soezdal

Fotoreis Moskou : de mooiste metro’s

Boek deze reis