STADSFOTOGRAFIE EN URBEX IN KIEV EN TSJERNOBYL

fotoreis kiev en tsjernobyl : eenmalig aanbod!

Kiev is een moderne bruisende stad met een hele rijke geschiedenis met rijk erfgoed. Het is een plezier om erin rond te kuieren en op ontdekking te gaan.

Nadien zoeken we het andere extreem op. Na een rit van 2uur met de bus gaan we de vervreemdingszone van Tsjernobyl binnen. Dat is een zone van 30 km rond de ontplofte reactor die is afgesloten en onbewoonbaar verklaard. Je kan er alleen maar in met de nodige toelating en met een bevoegde gids.

Uit het hele gebied zijn zowat 160,000 mensen verplaatst. Ze werden verteld dat er een tijdelijk probleem was en ze moesten vertrekken voor 3 dagen. Ze mochten alleen hun papieren en wat toiletgerief meenemen. Maar ze zijn nooit meer teruggekeerd. De in allerijl achtergelaten woningen, scholen, ziekenhuizen, kinderverblijven zijn stille getuigen van een immense ramp. Achtergelaten poppen, foto's, postkaartjes doen je stil worden. Stilaan geraak je doordrenkt van de ware toedracht van deze ramp op het leven van zoveel mensen.

Deze ramp mag nooit vergeten worden. Daarom leggen we ze vast in alle respect en sereniteit.

Een greep uit de mogelijkheden

Een vast programma op voorhand vastleggen is niet mogelijk. Onze gids probeert ons zoveel mogelijk mee te nemen naar plaatsen die interessant zijn om te fotograferen. Sinds april 2012 is het officieel verboden om gebouwen binnen te gaan. Dat probeert onze gids handig te omzeilen maar niet alle plaatsen zijn altijd mogelijk om nog te betreden. Dag per dag wordt bekeken wat mogelijk is uit onderstaand aanbod.

€ 1680

3 febr 2020 - 7 febr 2020

Min deelnemers : 6
Max deelnemers : 6
Aantal dagen : 5

Boek deze reis

Inclusief

Internationale vluchten, transfer van en naar de luchthaven van Kiev, alle transport, overnachtingen met ontbijt, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies en fooien, alle verplaatsingen met minibus, chauffeur en Engelstalige gids in Tsjernobyl, fotobegeleiding van Kattoo Hillewaere.

Exclusief

Alcoholische dranken, annulatieverzekering, reisverzekering, persoonlijke uitgaven.

Fotoreis kiev en tsjernobyl: programma

Ma 24 sept : We spreken af in de luchthaven van Brussel en vliegen naar Kiev. Daar worden we met een minibus opgehaald en naar ons hotel gebracht. We eten samen in de stad.

Na het middagmaal maken we een wandeling door de stad en bezoeken enkele mooie kerken.

We eten in een heerlijk restaurant in de stad op wandelafstand van ons hotel.

Di 25 sept : Na het ontbijt maken we kennis met onze gids en chauffeur voor de komende dagen. Ze brengen ons met een minibus naar Tsjernobyl. Na een rit van twee uur komen we in een verlaten dorp aan de rand van de zone. Hier gaan we meteen aan de slag.

Woe 26 sept : fotograferen in Tsjernobyl.

Do 27 sept : fotograferen in Tsjernobyl.

's Avonds gaan we terug naar Kiev.

Vrijd 28 sept : Na het ontbijt gaat ieder zijn eigen weg in Kiev. In de vroege avond keren we met een minibus terug naar de luchthaven.


Fotoreizen Rusland De chocoladefabriek

Alle of memoy and hope

Fotoreizen Rusland De chocoladefabriek

Self-settler Ivan Ivanovitsj

Boek deze reis

Fotoreis Tsjernobyl

Fotoreis Kiev en Tsjernobyl

Boek deze reis